Logo BubbleDeck

BubbleDeck®vloerelementen kunnen worden voorzien van geïntegreerde installatie- en leidingsystemen en/of worden geleverd met betonkernactivering, welke een bijdrage levert aan de temperatuurbeheersing en energiebesparing in gebouwen. Door de inbouwvoorzieningen fabrieksmatig te verwerken, kan er op de bouwtijd aanzienlijk worden gereduceerd.

Betonkernactivering
Het ontwerp van het betonkernactiveringssysteem berust bij de installatie-adviseur en de installateur: zij geven de ligging van de kunststof slangen ter verwerking op aan BubbleDeck Int. LWC. Door de slangen, aangebracht op het basisondernet of onder het basisbovennet, wordt warm of koud water gevoerd, zodat de plaatvloer wordt verwarmd of gekoeld en zo een bijdrage levert aan het binnenklimaat van het gebouw.

Afpersen van de gekoppelde slangen
Op het werk worden de slangen onderling gekoppeld, waarna deze moeten worden afgeperst door de installateur. Voor de koppeling is een overlengte beschikbaar die tijdelijk op het basisbovennet is vastgezet. De slangen kunnen per element worden afgeperst op onze productielocatie. Geadviseerd wordt de slangen af te persen met lucht en niet met water, in verband met mogelijk bevriezingsgevaar.

Boren van sparingen in de vloer
Indien de kunststof slangen zijn verwerkt op het ondernet in de betonschil is de maximaal toegestane inboordiepte aan de onderkant van de vloer 35 mm. Indien de kunststof slangen worden verwerkt op of onder de bovenwapening moet de maximaal toegestane inboordiepte in overleg worden bepaald.

Leidingen
Leidingen en leidingbundels dikker dan 50 x 50 mm2 moeten altijd tijdig worden opgegeven aan BubbleDeck Int. LWC ter verwerking op de tekeningen.