Logo BubbleDeck

In Stedenbouw nummer 726 worden diverse projecten besproken waarin constructieve lichtgewicht vloeren van BubbleDeck® zijn toegepast. Wij geven u een selectie van de voordelen die aannemers hebben verkregen doordat zij hebben gebouwd met BubbleDeck®:

BubbleDeck-vloeren – licht in gewicht door de instorting van luchtbollen – maken het gebouw lichter en beperken de grondstoffen tot het absolute minimum. Geprefabriceerde elementen zorgen voor een hoge mate van repetitie, wat BAM Woningbouw doet besluiten om Nieuw Overbos als Lean-project uit te voeren. “Dit heeft grote besparingen opgeleverd”, legt Van Veen uit.’

Lees meer op de projectpagina van Nieuw Overbos.
Overbos1

Ook voor nieuwbouw op de bestaande fundatie wordt een slimme oplossing gevonden. “De gegevens van deze fundatie waren niet meer voorhanden. We moesten dus niet te zwaar bouwen. Met de bubbledeck-vloeren – in werk gestort – konden we 25% gewicht besparen en volledig op safe spelen.”

Lees meer op de projectpagina van Theater De Bussel.
Bussel1

“Om de multifunctionele inzetbaarheid mogelijk te maken, zijn in het gebouw grote vrije overspanningen gecreëerd”, vertelt Dolmans. “Het aantal kolommen en balken kon hierdoor worden beperkt. Onder andere de installatie van de BubbleDeck®-bolplaatvloeren speelde hierin een belangrijke rol.”

Lees meer op de projectpagina van MFO Erasmus Universiteit.
MFO Erasmus1