Logo BubbleDeck

In Amsterdam verrijst NoMa House, een kantoorgebouw dat ruimte biedt aan bedrijven die op zoek zijn naar een karakteristieke omgeving in onze hoofdstad. Door de centrale ligging vormt NoMA House een fraai en nieuw herkenningspunt in het centrumgebied van de Zuidas.

BREEAM-Excellent
Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij de ontwikkeling van NoMa House, dat inmiddels het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat heeft verkregen. Het gebouw wordt duurzaam verwarmd vanuit het warmtenet in Amsterdam en de daken worden maximaal benut voor de opwekking van duurzame elektriciteit. Energieverbruik wordt gereduceerd door het gebruik van LED-verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing. Niet alleen tijdens het ontwerp en de realisatie van NoMA House wordt actief gestuurd op een duurzaam gebouw, maar ook in de exploitatiefase; dankzij het vloersysteem van BubbleDeck® (circa 15.570 m2) is het gebouw uitermate flexibel, waardoor nieuwe indelingsconcepten in de toekomst gemakkelijk kunnen worden gerealiseerd.

Gezond gebouw
NoMA House maakt zo veel mogelijk gebruik van natuurlijk licht en verse lucht in het gebouw. Dit maakt het een gezond gebouw met een hoogwaardig comfort (klimaatklasse A). Emissie van schadelijke stoffen wordt actief voorkomen door de juiste keuzes van materialen in en aan het gebouw.

Materiaal en afval
De bouwmaterialen hebben een duurzame herkomst. Al het toegepaste hout is voorzien van een FSC-keurmerk. In het kader van BREEAM worden alle materialen getoetst aan de milieu-impact en de schaduwkosten. Ook hier dragen de vloeren van BubbleDeck® bij aan een circulaire economie; de lichtgewicht vloeren bestaan voor een deel uit gerecycled materiaal en na sloop kunnen de vloeren ook weer volledig worden gerecycled.

De bouw is reeds begonnen en de geplande opleverdatum is oktober 2017. Eenmaal opgeleverd, zal het 'hoge kwaliteit en multi-tenant kantoorgebouw' zijn afgestemd op de eisen van hedendaagse huurders.
 
Architect: Van Dam & Partners Architecten
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Midden West BV

Meer informatie over het project vindt u op Youtube.