Logo BubbleDeck

Tijdens een feestelijk diner zijn in het Kurhaus in Scheveningen de prijzen voor de allerbeste projecten van Architectuur, Interieur, Meubel, Detail en Innovatie uitgereikt. Ook ontving Office Winhov de ARC16 Oeuvre Award, en nam Chris Collaris de ARC16 Jong Talent Award in ontvangst. Met de ARC Awards wil de redactie creatieve, ondernemende en innovatieve ontwerpers een podium bieden en vernieuwing zichtbaar maken.

De winnaars zijn:

ARC16 Architectuur: Hoge Raad der Nederlanden door KAAN Architecten
ARC16 Interieur: Stable (B) door Studio Farris Architects
ARC16 Meubel: Meubel in Stable (B) door Studio Farris Architects
ARC16 Detail: Plus Ultra Incubator door Wiegerinck
ARC16 Innovatie: SkilledIn Office door Studio RAP

Hoge Raad der Nederlanden door KAAN Architecten
De jury koos de Hoge Raad der Nederlanden als winnaar voor de ARC16 Architectuur Award omdat dat 'het gebouw meer heeft opgeleverd dan de opdrachtgever heeft gevraagd en dat overtuigt binnen de volle breedte van het vak. Een gebouw dat over vijftig jaar ook geweldig is en dat kan uitgroeien tot een klassieker. Een gebouw bovendien dat op een duurzame wijze is verankerd in de stad en zorgvuldig is uitgewerkt. Een gebouw ten slotte dat een herkenbaar typologisch antwoord geeft op de opgave en het programma op sublieme wijze vertolkt. Een gebouw dat verbaast, onconventioneel is en geheel boven de opgave uitstijgt.'

ARC16 Hoge Raad_Kaan Architects

De jury van de ARC16 Architectuur Award bestaat dit jaar uit Marlies Rohmer (Architectenbureau Marlies Rohmer, voorzitter), Ninke Happel (Happel Cornelisse Verhoeven), Sereh Mandias (De Dépendance), Fransje Sprunken (VORM) en Harm Tilman (de Architect, secretaris).

Voor de overige winnaars verwijzen wij u naar de site van dearchitect.nl

bron: www.dearchitect.nl

Bewaren