Logo BubbleDeck

CBRE Global Investors en BAM Bouw en Techniek gaan gezamenlijk het WTC Utrecht voorzien van een zogeheten Well Building Standard-certificaat. Dit certificaat maakt inzichtelijk dat het gebouw voldoet aan hoogste normeringen voor de gezondheid en welzijn van de toekomstige gebruikers.

WTC Utrecht wordt hiermee het eerste kantorengebouw in Nederland waaraan dit certificaat wordt toegekend. De Well Building Standard richt zich op het meten, certificeren en het bewaken van de gebouwkenmerken die van invloed zijn op de gezondheid en welzijn van de gebruikers van een gebouw.WTC Utrecht zal 32.000 m2 kantoor, horeca en retail bieden naast het Centraal Station in Utrecht. Het gebouw wordt op dit moment gerealiseerd door BAM Bouw en Techniek in opdracht van het CBRE Dutch Office Fund, een investeringsfonds van CBRE Global Investors.

De bouwwerkzaamheden zijn in juni gestart, oplevering van WTC Utrecht is gepland voor begin 2018. Jaap Snellen, head of Asset Management CBRE Dutch Office Fund. 'Onze strategie richt zich op het investeren in en creëren van inspirerende werkomgevingen op dynamische locatie met innovatieve dienstverlening. Dit doen we onder andere omdat het belang van inspirerende werkomgevingen steeds groter wordt wanneer het gaat om het binden van getalenteerde werknemers. WTC Utrecht wordt het gebouw in Utrecht wat aan die verwachtingen gaat voldoen.'

Bron: www.vastgoedmarkt.nl

Meer informatie kunt u ook vinden op de website van duurzaamgebouwd.nl!