Logo BubbleDeck

In de media wordt BubbleDeck® genoemd als de onveilige vloer die verantwoordelijk zou zijn voor de instorting van de parkeergarage in Eindhoven. Dit is een onjuiste voorstelling van zaken.

Bij het project Eindhoven Airport wordt gesteld dat er een ‘constructiefout’ is gemaakt, waarbij de detaillering ‘aansluitvlak breedplaatvloeren’ onvoldoende zou zijn: de berekening van het detail van de aansluiting van de breedplaatvloeren zou dus niet juist zijn. Hetgeen wordt gesteld inzake de detaillering van het aansluitvlak breedplaatvloeren’ is overigens géén specifiek BubbleDeck® probleem, maar een algemeen breedplaatvloer probleem. Wanneer er in publicaties alleen BubbleDeck® expliciet wordt genoemd, is dat niet correct; het zou hier gaan om alle typen bekistingsplaatvloeren/breedplaatvloeren en dus niet BubbleDeck® in het bijzonder!

BubbleDeck® is een merknaam en staat voor een bepaald type vloer, genaamd bekistingsplaatvloer of breedplaatvloer. Dit type vloer dat door héél veel fabrikanten en leveranciers wordt gemaakt, bestaat al 30 tot 40 jaar en de laatste 20 jaar zijn hier lichtgewicht vloeren bijgekomen als variant, waar het BubbleDeck® systeem er één van is. Van het type bekistingsplaatvloeren/breedplaatvloeren zijn miljoenen m²’s wereldwijd toegepast. Door de instorting van 900 m² bij een parkeergarage van 25.000 m², ontstaat nu helaas onterecht het idee dat het bekistingsplaatsysteem/breedplaatvloersysteem ondeugdelijk en onbetrouwbaar is.

De BAM heeft aangegeven dat ze alle vertrouwen in BubbleDeck® heeft en blijft houden. Ook zal BAM blijven bouwen met BubbleDeck®. Voor wat betreft de parkeergarage Airport Eindhoven; BAM heeft de intentie om bij herstel en/of nieuwbouw BubbleDeck® wederom toe te passen.

Alle BubbleDeck® vloerelementen worden nu uitgevoerd in overeenstemming met de aanbeveling van Adviesbureau ir. J.G. Hageman B.V. en TNO.

Als u naar aanleiding van bovenstaande meer informatie wenst inzake uw project, dan verzoeken wij u, aangezien genoemde kwestie een ‘constructiefout’ betreft, contact op te nemen met de hoofdconstructeur van uw project.