Logo BubbleDeck

BubbleDeck®vloerelementen worden in de uitvoeringsfase geprefabriceerd aangeleverd en kunnen daarbij geveldragend worden uitgevoerd: balken, kolomkoppen en verzwaarde stroken zijn niet meer nodig in het bouwkundige krachtenspel: BubbleDeck®elementen kunnen tijdens de uitvoeringsfase direct op of binnen de wanden en kolommen worden gelegd. Toepassing van BubbleDeck® kan dan ook een aanzienlijke reductie op bouwtijd genereren, hetgeen een van de de redenen is geweest voor de aannemers van VMBO De Titaan en Kantoor en restaurant Organon om te bouwen met ons lichtgewicht vloersysteem.

Bij de bouw van de Millennium Toren kon door toepassing van BubbleDeck® zowel het gewicht van de constructieve vloeren als het aantal hijshandelingen worden teruggebracht. En door de grotere plaatbreedte van de BubbleDeck®elementen (een vloerelement is standaard 3,0 m breed) kon ook nog eens een snellere montage plaatsvinden op de bouwplaats. De ruwbouw kon worden gerealiseerd met een gemiddelde snelheid van vier werkbare dagen per verdieping: in totaal 34 verdiepingen en met een hoogte van 134 meter!

De lichtgewicht vloersystemen van BubbleDeck® bieden de aannemer arbeidsbesparing en winst op bouwtijd. Het project Handelsruimte KBC Bank is gebouwd met CageDeck®: een module die zodanig is gedimensioneerd dat vlechtwerk op de bouwplaats zelfs bijna overbodig wordt gemaakt.